Skip to main content

Als toonaangevende Belgische speler in de bouw, vastgoedontwikkeling en civiele techniek blijft de Groep Thomas & Piron innoveren en lanceert het nieuwe concept van het Evoluerende Huis om woningen toegankelijker te maken.

“Het is geen geheim dat de stijging van de huizenprijzen, de rentevoeten en de hoeveelheid eigen vermogen die banken van leners vragen, potentiële kopers serieus parten speelt, vooral starters. Het is precies als antwoord op de wens van jonge gezinnen om huiseigenaar te worden dat we het Evoluerende Huis hebben ontwikkeld: het is ontworpen om heel gemakkelijk uit te breiden als de behoeften van het gezin veranderen, dankzij de bouw van vooraf ontworpen bijgebouwen,” zegt Cédric Herbiet, Gedelegeerd Bestuurder van Thomas & Piron Home.

Het evoluerende huis van Thomas & Piron is een personaliseerbaar concept. Het hier getoonde huis heeft bijvoorbeeld 2 slaapkamers en een totale oppervlakte van 108m², voor een aantrekkelijke prijs van €199.000 (incl. btw) voor 3 gevels en €205.000 (incl. btw) voor 4 gevels. Afhankelijk van de veranderende behoeften kan het worden uitgebreid tot 173m² woonruimte door modules toe te voegen die off-site zijn gebouwd en zijn ontworpen om zonder technische problemen te worden bevestigd. Deze bijgebouwen kunnen in hout worden geprefabriceerd of op traditionele wijze worden gebouwd. Geprefabriceerde bijgebouwen bieden het voordeel van beperkte ingrepen op de bouwplaats, wat betekent dat de woning direct bewoonbaar is zonder de gebruikelijke verstoring die gepaard gaat met uitbreidingswerkzaamheden. Alles is zorgvuldig geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat deze modules ‘plug & play’ zijn en een soepele overgang garanderen naar een grotere leefruimte die beter past bij de veranderende behoeften van de eigenaar.

Er zijn een aantal uitbreidingsmogelijkheden, zowel wat betreft woonruimtes als slaapkamers, om aan de wensen van elk gezin te voldoen, of het nu gaat om de komst van kinderen of bijvoorbeeld in het geval van een gemengd gezin. ​

​Het is belangrijk om te onthouden dat de basiswoning van 108 m² die we presenteren een mogelijk voorbeeld is van een huis dat kan evolueren. Potentiële bouwers zullen de vrijheid hebben om hun evoluerende huis te beginnen volgens hun initiële budget, vanaf een blanco vel papier. Met dit innovatieve concept is Thomas & Piron vastbesloten om op elk detail te anticiperen, zodat de integratie van uitbreidingsmodules zo soepel en eenvoudig mogelijk verloopt en onze klanten een ‘plug & play’-ervaring wordt gegarandeerd.

Een financieel hulpmiddel om de zaken groter te zien

​Dit concept voor onbepaalde tijd stelt kopers in staat om een hypotheek over te nemen na 7 of 8 jaar aflossing van een banklening zonder terug te hoeven naar de notaris, waardoor extra kosten worden vermeden. Zo kunnen kopers hun investering faseren en verder kijken dan hun aanvankelijke middelen zonder hun budget overhoop te halen. De bouwvergunning houdt rekening met dit scenario. Het evoluerende huis van Thomas & Piron biedt dus een innovatieve en verstandige oplossing voor mensen die huiseigenaar willen worden en een langetermijninvestering willen doen met behoud van het eigendom van hun grond.

“Als minister van Huisvesting wil ik de toegang tot goede huisvesting voor iedereen vergemakkelijken en aanmoedigen. De huisvestingsuitdaging kunnen we niet aanpakken met één enkel beleid! Zowel publieke als private spelers hebben een collectieve verantwoordelijkheid. Het is inderdaad essentieel om alle krachten achter de realisatie van het recht op huisvesting volop in te zetten. Het concept van een evoluerend huis, zoals voorgesteld door Thomas & Piron, is een innovatief initiatief. En ik ben een groot voorstander van projecten zoals dit, die gezinnen in staat stellen zich te ontplooien in een omgeving die is aangepast aan hun behoeften. Ik wil nog sneller gaan en evolueren. En alle maatregelen zoals deze zijn nuttig en combineren directe interventie, begeleiding en ondersteuning. Ik ben ervan overtuigd dat al de stakeholders actief inzetten zal helpen om het leven van veel burgers te verbeteren!” De heer Christophe Collignon, Waals minister van Huisvesting, Lokale Besturen en Steden.

ImmoTopics

Author ImmoTopics

More posts by ImmoTopics