Skip to main content
Nieuws

VMA bouwt mee aan DAIKIN’s nieuwe innovatiecentrum in Gent

By 13 december 2023No Comments

Sint-Martens-Latem, 13 december 2023 – VMA, referentie in industriële automatisering en deel van de CFE Groep, kondigt een samenwerking met de Japanse multinational DAIKIN aan. VMA zal het nieuwe DAIKIN innovatiecentrum in Gent, ter waarde van 140 miljoen euro, voorzien van 22 testkamers voor de ontwikkeling van warmtepompen en koelsystemen.

VMA zal de testkamers van technologie voorzien waarmee warmtepompen en koelsystemen aan extreme weersomstandigheden kunnen blootgesteld worden. De testen zullen automatisch worden aangestuurd met behulp van VMA’s VMANAGER-software die doorgaans gebruikt wordt voor het intelligent aansturen van grote gebouwen maar hier een eerste industriële toepassing vindt.

De software zal vervolgens ook de vele data van de testen capteren en verwerken om de performantie van de warmtepompen en koelsystemen te optimaliseren. Een bijzondere troef van dit project is de samenwerking van Daikin met de Universiteit Gent (UGent) die expertise ter beschikking stelt en met het centrum ook een plaats krijgt waar studenten kunnen meewerken aan de ontwikkeling van energieduurzame technologie.

Guy Wynendaele, CEO van VMA: “VMA zet volop in op de energie- en klimaattransitie.We maken gebouwen intelligent en duurzaam, automatiseren productielijnen voor batterijen, elektrische wagens en de procesindustrie. Dit project combineert verschillende van onze expertises in een markt die sterk zal groeien de komende jaren.”

Meer weten over het Daikin innovatiecentrum? Klik hier!

ImmoTopics

Author ImmoTopics

More posts by ImmoTopics

Leave a Reply