Skip to main content

Machelen, 8 november 2023 – Schepen Steve Claeys van de gemeente Machelen kroop vandaag in een graafmachine en gaf met zijn symbolische eerste schep het officiële startsein voor de bouw van het gloednieuwe Airport Business Center (ABC) dat bouwheer The House of Development (THODEV) er samen met aannemersbedrijf Van Laere (CFE Group) zal neerzetten. Het gebouw zal de thuis worden van verschillende bedrijven die inspelen op de nabijheid van de luchthaven, alsook de goede bereikbaarheid met fiets, tram, trein en wagen. Met het behalen van de WELL Building Standard Gold en BREEAM Outstanding certificaten zal het ABC maximaal inzetten op duurzaamheid en het welzijn van de gebruikers. De oppervlakte van het gebouw is 38.361 m2 en de oplevering is voorzien in het eerste semester van 2026.

We zijn enorm fier dat we aan dit mooie project mogen werken. De vraag naar duurzame en hoogkwalitatieve bureauruimte in de periferie rond Brussel blijft zeer hoog. Met het ABC dragen we graag bij aan de verdere ontwikkeling van Machelen. Ik wil de burgemeester en schepenen van harte bedanken voor de goede samenwerking,” zegt Luk Wouters, CEO van THODEV.

Het ABC werd ontworpen door Jaspers – Eyers Architects en zal bestaan uit drie torens die door een centrale gelijkvloers met elkaar verbonden zijn en verschillende bedrijven kunnen huisvesten. Naast hun eigen kantoorruimtes zullen de gebruikers van het ABC alsook bezoekers toegang hebben tot vergaderzalen, een auditorium, co-workspace, fitness, bedrijfsrestaurant, koffiebar, juicebar en brasserie. Het gebouw voorziet in een tramhalte voor de deur, een overdekte fiets- en wagenparking met laadpunten voor beiden, en op termijn ook een private oprit naar de fietssnelweg.

“Nu het hybridewerken is ingeburgerd, hebben bedrijven niet langer volledige kantoorgebouwen nodig. Ze zijn op zoek naar kleinere oppervlakten met gedeelde faciliteiten die het samenwerken en samenzijn van hun medewerkers bevorderen. Met ABC krijgen ze een belangrijke troef om mensen van hun bedrijf en van hun werkplek te overtuigen, zeker met de vele mobiliteitsoplossingen die hier worden voorzien.” zegt Luk Wouters, CEO van THODEV. 

THODEV stelde VK Architects & Engineers aan voor de technische studie. Er werd gekozen voor geavanceerde HVAC-installaties, zonnepanelen en warmtepompen en regenrecuperatie voor optimaal comfort en duurzaamheid. 

Voor de realisatie koos THODEV voor Van Laere, met wie ze ook al samenwerkten voor Airport Plaza. Bovendien kan Van Laere, dat onderdeel is van CFE, beroep doen op alle expertise inzake duurzaamheid die binnen de multidisciplinaire groep voorhanden is.

“Ik wil uitdrukkelijk THODEV bedanken omdat ze voor de realisatie van dit mooie project opnieuw beroep doen op Van Laere. We werken goed samen en delen dezelfde waarden en ambities inzake duurzaamheid en gebruikerswelzijn. We zijn beiden actief in een sector die letterlijk vormgeeft aan de wereld van morgen en we kunnen met onze innovatieve bouwtechnieken zorgen voor een betere leef- en werkomgeving voor de volgende generaties,” zegt Bob Rottiers, commercieel directeur van Van Laere.

Over Airport Business Center

Meer weten? Bezoek dan zeker de www.airportbusinesscenter.be of contacteer THODEV via info@thodev.com

Over Van Laere

Van Laere is een multidisciplinair klasse 8 bouw- en renovatiebedrijf dat zich specialiseert in private ontwikkelingen, Publiek Private Samenwerking (PPS), Design & Build projecten, en bouwteam-realisaties. Opgestart in 1938 is Van Laere een betrouwbare partner die focust op kwaliteit, dienstverlening en duurzaamheid. Om toekomstige uitdagende projecten te realiseren zet Van Laere graag in op nieuwe technieken, duurzaamheid en circulariteit in de meest ruime zin van het woord. Samen met dochteronderneming Arthur Vandendorpe is het bedrijf onderdeel van de beursgenoteerde multidisciplinaire CFE Groep.

www.vanlaere.be 

Over CFE

CFE is een multidisciplinaire groep die actief is in België, Luxemburg en Polen in 4 vakgebieden met een sterk groeipotentieel omdat ze het potentieel hebben om de wereld van morgen vorm te geven: vastgoedontwikkeling, multitechnologie, bouw en renovatie en duurzame investeringen. Met een omzet van 1.125 miljoen, meer dan 3100 werknemers en een lange ervaring en expertise die sinds de oprichting in 1880 is opgebouwd, heeft de groep CFE de ambitie om de status quo uit te dagen en positieve veranderingen teweeg te brengen door met succes ecologische en sociale uitdagingen aan te gaan voor het welzijn van toekomstige generaties. De groep CFE realiseert deze ambitie door duurzaamheid, innovatie en respect voor zijn medewerkers centraal te stellen in zijn strategie en door zijn klanten totaaloplossingen aan te bieden. 

www.cfe.be 

Over The House of Development

Het project ABC is een ontwikkeling door RPGroup. RPGroup bundelt alle vaardigheden en expertise op het gebied van verwerving, investering, asset management, vastgoedbeheer en ontwikkeling en is in België actief via de firma’s All Yield en The House of Development. The House of Development NV (Thodev) leidt de internationale ontwikkeling binnen RPGroup. In de afgelopen vier decennia heeft RPGroup ontwikkelingen en investeringen gedaan in verschillende vastgoedprojecten in België, Luxemburg, Frankrijk, Nederland, Polen, Slowakije en het Verenigd Koninkrijk. In België was RPGroup een 50% aandeelhouder in Robelco NV en ook een 25% aandeelhouder in Tour & Taxis (tot 2015). Robelco ontwikkelde kantoren voor meer dan 30 hoofdkantoren in België tussen 1996 en 2012. Sinds 2013 heeft de focus van de ontwikkelingsactiviteiten zich verlegd naar een breder internationaal spectrum, vooral in Nederland, Slowakije en Polen. In Nederland (her)ontwikkelt de groep meer dan 1.000 wooneenheden en heeft een gevarieerde vastgoedportefeuille. In België heeft RPGroup momenteel meer dan 400.000 vierkante meter aan potentieel voor gemengde ontwikkelingen.

www.royalpropertiesgroup.com
www.thodev.com 

ImmoTopics

Author ImmoTopics

More posts by ImmoTopics