Skip to main content

BPI Real Estate en LIFE.BE bereiken een akkoord over de verkoop van de joint-venture “JOMA2060 NV” aan ION Residential Platform (IRP)

BPI Real Estate en LIFE.be hebben een akkoord bereikt over de overdracht aan ION Residential Platform (IRP) van hun joint venture “JOMA2060 NV”, de vastgoed-onderneming die eigenaar is van de voormalige John Martin brouwerij in Park Spoor Noord in Antwerpen die ze momenteel ontwikkelt tot een gemengd residentieel vastgoedproject gericht op verhuur.

Het ontwerp is van BOLD architects. De sloopwerkzaamheden werden opgestart en JOMA2060 verwacht zijn eerste huurders eind 2025.

De site zal worden omgevormd tot meer dan 9.000 m² ruime, kwaliteitsvolle huurruimtes voor wonen en werken:

  • 77 appartementen
  • 28 studentenkamers
  • een multifunctionele kantoorruimte
  • 101 ondergrondse parkeerplaatsen
  • 250 bovengrondse fietsenstallingen

Er komt ook een grote gemeenschappelijke leefruimte van 165 m² en een centrale groene binnenplaats in het hart van de site om mensen samen te brengen.

Het project streeft ernaar de waardevolle historische kenmerken van de oorspronkelijke Martin-familiebrouwerij te behouden. Het oude magazijn, de schoorsteen en de margarinefabriek worden geïntegreerd in het ontwerp.

Centraal in de ontwikkeling staan de hoge duurzaamheidsnormen. John Martin zal bijna energieneutraal (“BEN”) en volledig fossielvrij zijn.

“Dit was een mooie opportuniteit om een modern woonproject met sterke duurzaamheidsprestaties toe te voegen aan onze portefeuille. De vraag naar betaalbare huurwoningen neemt toe, terwijl het kwalitatief aanbod laag blijft. Deze aankoop laat ons toe om aan deze vraag te voldoen door broodnodige duurzame woningen toe te voegen aan de Antwerpse huurmarkt.” zegt Sam Bordon, Head of Investment bij ION.

Gelegen nabij het Park Spoor Noord van Antwerpen, de grootste tuin van de stad, is het gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets en de auto.

” We zagen al snel het potentieel van deze locatie. Onze ambitie is om een kleine creatieve oase te creëren waar mensen elkaar kunnen vinden en waar werk, vrije tijd en wonen kunnen gecombineerd worden. We zijn ervan overtuigd dat dit een grote positieve invloed zal hebben op de hele buurt. En we zijn blij dat IRP deze visie met ons deelt.” aldus Jacques Lefèvre, CEO van BPI Real Estate en Toon Haverals, Managing Partner van LIFE.BE.


Over BPI Real Estate

BPI Real Estate is de vastgoedafdeling van de multidisciplinaire groep CFE, opgericht in 1880 en actief in België, Luxemburg en Polen in 4 kernactiviteiten met een sterk groeipotentieel omdat ze het potentieel hebben om de wereld van morgen vorm te geven: vastgoedontwerp en -ontwikkeling, multitechnieken, bouw en renovatie en duurzame investeringen. Met een expertise van 35 jaar, heeft BPI Real Estate de ambitie om de status quo uit te dagen en een positieve verandering teweeg te brengen in de ontwikkeling van vastgoed om innovatieve, inclusieve en ecologisch verantwoorde stadsplanning in te zetten die het welzijn van toekomstige generaties vergroot. BPI Real Estate ontwikkelt deze knowhow in de sectoren zoals residentieel, kantoren, retail, diensten en specifieke producten. Het bedrijf brengt haar expertise in vastgoedontwerp en -ontwikkeling ook in voor Wood Shapers, een Belgisch en Luxemburgs bedrijf dat eind 2019 werd gelanceerd door BPI Real Estate en CFE Contracting (beide behorende tot de groep CFE) en dat zich voornamelijk toelegt op de ontwikkeling, het ontwerp en de duurzame houtbouw en geprefabriceerde materialen.


Over LIFE

Al meer dan 30 jaar realiseert de Antwerpse projectontwikkelaar LIFE grootschalige stedelijke ontwikkelingen met oog voor detail, in België en daarbuiten. Het bedrijf staat symbool voor innovatie en passie in projectontwikkeling gebaseerd op schoonheid, duurzaamheid en menselijke relaties. De projecten focussen daarom op het creëren van een betere plek, waar mensen samenleven, wonen en werken. Daarbij combineert LIFE op haar eigen unieke manier een inclusieve kijk op de samenleving met aandacht voor innovatie, architectuur en levenskwaliteit. LIFE gelooft dat het leven divers is, en dit straalt uit in zowel de projecten als in het team van 40 gepassioneerde medewerkers verspreid over de kantoren in Antwerpen en Madrid.


Over ION Residential Platform

ION Residential Platform is een strategisch partnerschap tussen een van de toonaangevende Belgische vastgoedbedrijven, ION, en de institutionele vermogensbeheerders CBRE Investment Management en Bouwinvest Real Estate Investors. Samen investeren we in betaalbare, kwalitatieve en duurzame huurwoningen in belangrijke stedelijke gebieden in heel België.

ImmoTopics

Author ImmoTopics

More posts by ImmoTopics

Leave a Reply